Hur en överlever livet. Issadissa delar med sig av sin visdom.

Korv stroganoff de luxe extravaganza #blogg100 dag 19

salciccia

Det som göms i korvskinnet samt några andra ingredienser

Köket kommer att dofta ljuvligt, du kommer att bli mätt och alldeles lycklig, dina gäster kommer att hålla sams – kort sagt, det här receptet bäddar för en lyckad kväll. Ursprungsreceptet kommer från River café, jag har blandat deras långkokta med deras snabblagade Salciccia-sås. Men det är bara kryddningen från den snabblagade – så räkna med en puttringstid på 1 ½ timme.

8 råa italienska korvar (saciccia), okryddade eller med fänkål eller rosmarin

Olivolja

2 röda lökar

2 vitlöksklyftor

1-2 torkade chilies (kan bytas ut mot chiliflakes)

2 lagerblad

2.5 dl rött vin

½ muskotnöt, färskriven eller

1 msk hackad färsk rosmarin

2 burkar/kartonger hela tomater (à 400-500 gr)

Havssalt och svartpeppar

1-2 dl vispgrädde

120 gr parmesan, färskriven

  1. Dra skinnet av korvarna och dela korvköttet i mindre bitar
  2. Hacka rödlöken och finhacka vitlöksklyftorna
  3. Värm litet olivolja i en gryta
  4. Häll i korvsmulorna/bitarna
  5. Låt korven svettas på mellanvärme, efter ett tag kommer vätskan att försvinna och det som har rinnande konsistens är det goda korvfettet
  6. Då lägger du i lökhacket, chili samt lagerblad och så låter du alltihop stå och mjukna och bli brunt (upp mot 30 minuter)
  7. (Det går att ta bort litet av fettet om man absolut vill)
  8. Häll i vinet och låt det koka bort (höj eventuellt värmen)
  9. Dags för tomaterna. Låt puttra långsamt och länge (45-60 minuter).
  10. (Här är det dags att sätta på pastavattnet)
  11. Nu doftar det MAAAAAT i hela huset om fläkten inte är supereffektiv.
  12. Krydda med muskot, salt och peppar. Blanda i parmesan och grädde.
  13. Servera såsen med pasta. I originalreceptet förordas penne.
Verifierad av MonsterInsights